SNG napoveduje novo sezono

Slovensko narodno gledališče Maribor je 13. marca zaprlo svoja vrata, to se je zgodilo prvič v njegovi 100-letni zgodovini. Z junijem so se predstave počasi začele vračati na odre, ob omejenem številu gledalcev v dvorani. Omejitve, ki jih bodo do konca letošnje sezone še lahko spoštovali, ob pričetku prihodnje pa bo to praktično nemogoče.

Umetniški direktor Drame, Aleksandar Popovski je prihajajočo sezono predstavil preko video klica, saj se trenutno nahaja v Skopju. Sezona v Drami bo v želji po ponovnem druženju, združevanju in iskanju celote, pletla rdečo nit v stiku, v objemu, v iskanju druge polovice. Sezona se bo pričela z odpadlo premiero letošnjega leta, predstavo Ogenj, rit in kače, niso za igrače. Med sezono pa bodo igrali predstavo Skupaj sami, ki je nastala v času epidemije koronavirusa. Tudi Opera pripravlja sezono, ki želi ponuditi najboljši možni program.

Umetniški vodja Baleta je naslovnico zloženke repertoarja za prihodnje leto primerjal s podobo koronavirusa.

Sicer pa v Baltu potekajo že priprave na dogodek, ki bo potekal prihodnje leto septembra v Bruslju, ko bo Slovenija prevzela predsedovanje Evropski uniji.

Predstava bo nosila naslov Waterman, saj zgodba izhaja iz Podvodnega moža. Žal pa ta petek predvidenega koncerta, ki bi v neki meri nadomestil operno noč v parku, pred vrati Slovenskega narodnega gledališča žal ne bo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj