Snaga na območje sortirnice?

0
75

V Mariboru je že vrsto let živa zamisel o selitvi mariborske Snage s trenutne lokacije na Nasipni. Z idejo o novi lokaciji za Snago so se poigravali številni župani, podobne načrte ima trenutno tudi aktualna občinska oblast.

Na trenutni lokaciji ima Snaga v tem trenutku vse, kar potrebuje, vseeno pa lokacija ni optimalna. Vse odkar se govori o tem, da bo Snago potrebno preseliti, se v podjetju niso spuščali v večje investicije na trenutni lokaciji.

Na novi lokaciji bi lahko razmišljali tudi o novih prostorih, ki bi bili primernejši in optimalnejši. A so v Snagi trenutno ujeti v položaj, ko je selitev vse bolj verjetna, nova lokacija pa še ni izbrana. To pomeni, da so trenutno vse večje investicije na čakanju.
Kot najbolj naravna možna lokacija se sicer pojavlja območje ob sortirnici odpadkov. Tako bi lahko ravnanje z odpadki združili na skupni lokaciji, kar bi bilo s stališča optimizacije proizvodnih procesov smiselno.

Stroški so obratovanja na trenutni lokaciji so seveda nižji, kot bi bila investicija v nove objekte, vseeno pa bi bila selitev smiselna, je prepričan direktor Franc Dover.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here