spot_img

Snaga d.o.o. kmalu Javno podjetje Snaga

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Danes je v prostorih MO Maribor potekala predstavitev družbene pogodbe javnega podjetja Snaga, d. o. o., ki je del skupine JHMB.

Skupna občinska uprava Maribor je Odlok u ustanovitvi javnega podjetja Snaga, d. o. o., uskladila z desetimi občinami ustanoviteljicami – MO Maribor, Občina Duplek, Občina Hoče-Slivnica, Občina Lovrenc na Pohorju, Občina Miklavž na Dravskem polju, Občina Pesnica, Občina Rače-Fram, Občina Ruše, Občina Selnica ob Dravi, Občina Starše –  ki so s strani mestnega in občinskih svetov dosegle pomemben konsenz ter Snagi podelile naziv javnega podjetja.

Poglavitni motiv za preoblikovanje podjetja Snaga v javno podjetje je lažje podeljevanje koncesij ustanoviteljic, s čimer se ne omejuje konkurenčnost podjetja na trgu. Na pobudo župana MO Maribor Saše Arsenoviča je bila Skupna občinska uprava Maribor prepoznana kot vezni člen pri reševanju vprašanj vseh občin ustanoviteljic. Odlok o ustanovitvi Javnega podjetja Snaga, d. o. o., je začel veljati 24. junija, ko je bil objavljen v Medobčinskem uradnem vestniku.

Na današnjem srečanju županov občin ustanoviteljic, nadzornega sveta in vodstva podjetja ter holdinga je bil predstavljen osnutek družbene pogodbe ter sklep o predlagani spremembi imena družbe, ki se bo od sprejema skupščinskega sklepa dalje glasila: Javno podjetje Snaga, podjetje za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, d. o. o.. Družbeno pogodbo na podlagi odloka bodo sklenili župani občin ustanoviteljic.

Ko bo omenjena družbena pogodba podpisana s strani vseh ustanoviteljic in potrjena na skupščini, bodo izpolnjeni pogoji za vpis javnega podjetja v sodni register. Slednje bo urejeno še v tem letu.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img