Smučišča ostajajo zaprta

0
195

V francoskih zimsko-športnih središčih ostajajo žičniške naprave zaprte.  Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa bodo žičnice zagotovo ostale zaprte ves februar, ter da datum odprtja še ni določen.

“Zdravstvene razmere ne dovoljujejo ponovnega odprtja naprav na naših smučiščih,” je v ponedeljek zvečer po srečanju s predstavniki panoge prek Twitterja sporočil premier Jean Castex.

Napoved vlade ni nepričakovana. Tudi minister za zdravstvo Olivier Veran je že nakazal, da je zelo malo verjetno, da bi se žičnice lahko odprle februarja.

V Franciji se bližajo zimske šolske počitnice in žičničarji so upali, da bodo lahko takrat pognali naprave. Castex je zdaj napovedal, da bo vlada povečala finančno pomoč panogi, ki posredno in neposredno daje delo 250.000 do 400.000 ljudem.

Zaprtje pred prazniki

V francoskih Alpah in Pirenejih so pomembna zimsko-športna središča. Francoska vlada je zaprtje odredila pred božičnimi prazniki in kot možni datum ponovnega odprtja se je najprej omenjal začetek januarja, če bi epidemiološke razmere to omogočale. Vendar do tega ni prišlo.

Lahko pa ljudje obiščejo zimsko-športna središča, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal minister za turizem Jean-Baptiste Lemoyne. Lahko tudi prenočijo v tamkajšnjih hotelih, medtem ko so restavracije in bari zaradi ukrepov za omejitev širjenja okužb z novim koronavirusom zaprti.

Epidemiološke razmere v državi so resne, v povprečju v državi s približno 67 milijonov prebivalci potrdijo približno 20.000 novih okužb z novim koronavirusom dnevno. Trenutno veljajo prepoved gibanja v nočnem času ter strožja pravila pri vstopu v državo, se pa vlada ni odločila za vnovično popolno zaustavitev javnega življenja.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here