Smrt Maria Krnjića brez epiloga

V nočnem pretepu dveh skupinna maribnorski tržnici leta 2018 in posledično za smrt 25-letnega Maria Krnjića kot za zdaj kaže, ne bo odgovarjal nihče. Po poročanju časnika Večer so postopek proti ovadenemu za njegovo smrt ustavili, sojenje skupini Mariborčanov, ki naj bi pretep povzročila, pa preložili za nedoločen čas.

Mariborska policija, naj bi dva meseca in pol po tragediji sicer pohvalila, da so primer raziskali. Odgovornost za smrt so pripisali deset let starejšemu hrvaškemu državljanu, ki so ga tudi ovadili za povzročitev posebno hude poškodbe, ki se je iztekla v smrt. A sedaj se je izkazalo, da niti na prizorišču niti v hišni preiskavi pri osumljencu niso našli nič oprijemljivega, s čimer bi utemeljili sum, da ga je zabodel on. Tako je tožilka Mateja Artenjak predlagala, da kazensko ovadbo zavrže.

Sojenje za pretep prevzel drug sodnik

Sicer na mariborskem okrajnem sodišču poteka sojenje sedmerici Mariborčanov, ki naj bi s sprožila pretep. Dva sta krivdo za obtožbe o nasilništvu že priznala dva, ostalim pa še sodijo. A tudi tukaj so nastopile težave, saj so sodnico Karmen Krajnc morali zaradio povezanosti s primerom izločiti. Sedaj bo nadaljeval drug sodnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj