spot_img

Smolnik pred velikimi spremembami

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na nedavni seji občinskega sveta Ruše je bil v drugem branju potrjen Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu v naselju Smolnik. Občina Ruše želi s podrobnim prostorskim načrtom izkoristiti zaenkrat neizkoriščena zemljišča in jih nameniti stanovanjski gradnji ter prostorom za rekreacijo. V Rušah namreč ugotavljajo, da predvsem na področju večstanovanjskih objektov, v zadnjem desetletju in pol ni bilo veliko storjenega.

V Občini Ruše se je že ob koncu leta 2019 s sprejemom sklepa pričelo s pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta, s katerim želi občina zagotoviti pogoje za stanovanjsko gradnjo, ureditev rekreacijskih površin in gradnjo prostorov za druženje občanov v nižinskem delu naselja Smolnik.

S sprejetjem Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu se temu delu Smolnika obeta precej spremenjena podoba. Na območju je tako načrtovana gradnja večstanovanjskih in enostanovanjskih objektov, parkirišč, rekreacijskih površin in prostorov za druženje.

Na Občini Ruše upajo, da bodo z novimi stanovanjskimi gradnjami v kraj pritegnili še več mladih in mladih družin. Kritično namreč ugotavljajo, da se v več kot desetletju na področju stanovanjskih novogradenj v Rušah ni veliko dogajalo.

Tudi v Rušah tako nameravajo omiliti negativne demografske trende. Ruše namreč veljajo za kraj z nadpovprečnim deležem starejših prebivalcev, z novimi atraktivnimi stanovanji pa bi lahko občina postala mladim privlačnejša. To načrtujejo doseči tudi s subvencijami za mlade družine.

S povečanjem števila in gostote prebivalstva si v Rušah obetajo tudi, da bodo postali privlačnejši za podjetja in trgovce. S sprejemom OPPN občina sicer zasleduje cilje prostorskega razvoja, v skladu s katerim se poselitev usmerja v neizkoriščena stavbna zemljišča v naseljih.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img