spot_img

Smo v prelomnem obdobju gospodarstva

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Združenje Manager je na današnjem dogodku Observatorij 2022 iskalo rešitve na aktualne izzive v družbi, s katerimi bomo lahko v Sloveniji povečali družbeno blaginjo. Prof. dr. Dušan Mramor, predsednik Observatorija Združenja Manager, je poudaril, da gre za doprinos k razumevanju, kako prelomno obdobje je pred gospodarstvom celega sveta.

Da se kot družba zadnja leta bistveno premalo zavedamo, da je pot do ekonomsko uspešne države preko uspešnega, rastočega in ne nazadnje tudi profitabilnega gospodarstva. Ključno pri tem je povezovanje.

Optimističen ni niti glede stanja podjetij, ki so uspešna v evropskem merilu, saj je že iz zgodovine znano, da so vse večje krize bolje izkoristili Američani kot Evropa.

Ključna ugotovitev je bila, da je Slovenija napredovala pri produktivnosti – predvsem na področju razvoja infrastrukture, hkrati pa nas čaka še veliko izzivov – predvsem na področju mehkih dejavnikov.

Gospodarstvo je treba preobraziti na način, kako delujemo, tako v podjetjih kot na ravni družbe. Ključna ni digitalizacija, ampak spremenjen način delovanja gospodarstva v smeri pametne specializacije. Pri tem bi morala država zasledovati vizijo, da je Slovenija na enem področju najboljša na svetu, ne da le lovimo države, ki so v povprečju EU.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img