SMC ne podpira Erjavca za mandatarja, ob provokacijah SDS ostaja odprta za sodelovanje z vsemi

0
62
Foto: Zaslonski posnetek

Svet SMC je ponoči po večurni razpravi sprejel sklep, da ne podpira izvolitve Karla Erjavca za mandatarja. Ob tem so iz stranke sporočili, da bo SMC “v luči nenehnih enostranskih provokacij” največje vladne partnerice (SDS),ki so v nasprotju z določili koalicijske pogodbe“, ostala odprta za dialog in sodelovanje z vsemi parlamentarnimi strankami.

Dvoumen odziv SMC

“Člane sveta stranke zelo motijo nenehne enostranske provokacije največje koalicijske partnerice, zato bo v luči nenehnih enostranskih provokacij, ki so v nasprotju z določili koalicijske pogodbe in SMC postavljajo v neenakopraven položaj, SMC ostala odprta za dialog in sodelovanje z vsemi parlamentarnimi strankami, še posebej programsko sorodnimi strankami, ki morajo vložiti več napora v medsebojno povezovanje”. SMC tako “je in bo še naprej povezovalni člen političnega prostora,” so navedli v stranki.

Počivalškova naloga o revitalizaciji stranke 

Svet je vodstvu naložil nalogo imenovanja delovne skupine, sestavljene iz po treh predstavnikov poslanske skupine, ministrov ali državnih sekretarjev, lokalnih odborov, Kroga seniorjev in Kroga mladih, ki pregleda in dokonča predlog programa stranke skupaj s strategijo revitalizacije stranke in ju predloži svetu v sprejem. O strateški in programski platformi za prihodnje politične poteze SMC bo svet razpravljal na prihodnji seji.

Za SMC sta prioriteta zajezitev epidemije ter družbena, socialna in gospodarska revitalizacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here