spot_img

Slovensko plavanje z novo kolajno

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Slovensko plavanje je po letih zatišja bogatejše za novo kolajno na največjih tekmovanjih. Z bronom se je v Kazanu na evropskem prvenstvu v 25 metrskih bazenih okitila tekmovalka mariborskega Branika Katja Fain v disciplini 200 metrov prosto. Slovenska odprava se je iz Rusije vrnila še z nekaj vrhunskimi rezultati, ki dokazujejo, da je slovensko plavanje znova ujelo stik z najboljšimi.

Slovenski plavalci so do evropskega prvenstva v Kazanu osvojili skupaj 100 kolajn na največjih tekmovanjih, zadnjih nekaj let pa najbolj vrhunskih rezultatov kljub trdemu delu ni bilo. A v plavalni zvezi so verjeli, da delajo dobro, njihove besede pa je potrdila nova generacija plavalcev.

Pred odhodom v Rusijo v Slovenskem taboru o kolajni niso na glas razmišljali. Želeli so si štiri uvrstitve v finale, kar se sicer ni uresničilo. Vrhunec slovenskih nastopov v Kazanu se je zgodil včeraj, ko se je mariborčanka Katja Fain, sicer varovanka in hči uspešne mariborske plavalke Metke Sparavec, zavihtela na tretjo stopničko v disciplini 200 metrov prosto.

Slovenski dan v Kazanu je z odličnim četrtim mestom v isti disciplini dopolnila še Janja Šegel, Peter John Stevens je na 50 m prsno zasedel sedmo mesto. Pred slovensko plavalno reprezentanco pa je sicer že nov izziv. Svetovno prvenstvo, ki bo decembra v Abu Dabiju, bo nova priložnost za dokazovanje. Tam bo tudi bronasta Mariborčanka.

Reprezentanti so sicer v Rusiji skupaj dosegli deset uvrstitev do 16. mesta, nova sta tudi ženska slovenska rekorda na 100 in 200 m prosto.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img