spot_img

Slovensko plavanje z novo kolajno

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Slovensko plavanje je po letih zatišja bogatejše za novo kolajno na največjih tekmovanjih. Z bronom se je v Kazanu na evropskem prvenstvu v 25 metrskih bazenih okitila tekmovalka mariborskega Branika Katja Fain v disciplini 200 metrov prosto. Slovenska odprava se je iz Rusije vrnila še z nekaj vrhunskimi rezultati, ki dokazujejo, da je slovensko plavanje znova ujelo stik z najboljšimi.

Slovenski plavalci so do evropskega prvenstva v Kazanu osvojili skupaj 100 kolajn na največjih tekmovanjih, zadnjih nekaj let pa najbolj vrhunskih rezultatov kljub trdemu delu ni bilo. A v plavalni zvezi so verjeli, da delajo dobro, njihove besede pa je potrdila nova generacija plavalcev.

Pred odhodom v Rusijo v Slovenskem taboru o kolajni niso na glas razmišljali. Želeli so si štiri uvrstitve v finale, kar se sicer ni uresničilo. Vrhunec slovenskih nastopov v Kazanu se je zgodil včeraj, ko se je mariborčanka Katja Fain, sicer varovanka in hči uspešne mariborske plavalke Metke Sparavec, zavihtela na tretjo stopničko v disciplini 200 metrov prosto.

Slovenski dan v Kazanu je z odličnim četrtim mestom v isti disciplini dopolnila še Janja Šegel, Peter John Stevens je na 50 m prsno zasedel sedmo mesto. Pred slovensko plavalno reprezentanco pa je sicer že nov izziv. Svetovno prvenstvo, ki bo decembra v Abu Dabiju, bo nova priložnost za dokazovanje. Tam bo tudi bronasta Mariborčanka.

Reprezentanti so sicer v Rusiji skupaj dosegli deset uvrstitev do 16. mesta, nova sta tudi ženska slovenska rekorda na 100 in 200 m prosto.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img