Slovenski nogometaši so se uprli selektorju

 

Mlada slovenska nogometna reprezentanca, ki se pripravlja za enega vrhuncev slovenskega nogometa – evropsko prvenstvo do 21 let na domačih tleh prihodnje leto –, je očitno v velikih težavah. Njeni člani so se namreč s protestnim pismom uprli selektorju Primožu Glihi in sporočili, da pod njegovim vodstvom ne želijo več igrati.
V imenu igralcev naj bi tudi selektorja o tem na zadnji reprezentančni akciji, ki je nazadnje zaradi okužb z novim koronavirusom odpadla, obvestil kapetan mlade reprezentance Jan Mlakar. Napadalec Maribora naj bi bil pozneje kazensko poslan domov, a po uporu soigralcev ostal.

Tvegana kadrovska rošada pred domačim Eurom 2021

Projekt organizacije evropskega prvenstva do 21 let na slovenskih tleh, ki naj bi se po novem začelo marca prihodnje leto, je največji v zgodovini slovenskega nogometa, a je očitno naletel na novo visoko oviro.

Že prej jih ni bilo malo. Najprej glede prenove stadiona Ljudski vrt in epidemije bolezni covid-19, ki sovpada z njim, zdaj še z izrazitimi nesoglasij znotraj ekipe, ki se želi seveda ob spektakularnem dogodku predstaviti v čim boljši luči. Javna skrivnost namreč pravi, da je Primož Gliha v reprezentanci vlekel nekatere zares bizarne poteze, velikokrat se je zgodilo, da je prednost pred očitno boljšo konkurenco dobival celo njegov sin Erik Gliha. O težavah znotraj slovenske izbrane vrste pa se je torej potihoma govorilo že nekaj časa, zdaj pa so na NZS očitno prišli pred zid in se bodo morali tako ali drugače odzvati.

Dosežki Primoža Glihe v vlogi selektorja

Gliha, pred tem trener Kopra, Mure in Gorice, je selektor mlade reprezentance postal januarja 2015, potem pa leta 2018 z NZS podaljšal sodelovanje. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017 je Gliha s Slovenijo pristal na tretjem mestu za Italijo in Srbijo, prehitel pa je Irsko, Litvo in Andoro. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2019 je bila Slovenija pod njegovim vodstvom v svoji skupini druga za Francijo, prehitela pa je Črno goro, Kazahstan, Bolgarijo in Luksemburg.

Na potezi je NZS

Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je sicer že odzvala na dogajanje, ki zadeva problematiko mlade reprezentance. Primoža Gliho čakajo torej pogovori z nadrejenimi na čelu z direktorjem vseh selekcij reprezentanc pri NZS, Miranom Pavlinom. Iz NZS pa so sporočili:
“Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je seznanjeno z vsebino pisma članov mlade reprezentance. Od prejema pisma dalje se na NZS izvajajo postopki, ustrezne odločitve pa bo vodstvo NZS sprejelo po opravljenih razgovorih s predstavniki reprezentance in selektorjem Primožem Gliho,” so sporočili z Brda pri Kranju, kjer ima sedež NZS.«

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj