Slovenski mlekarji v težavah

Mlekarska panoga se je, tako kot vsa živilskopredelovalna industrija, znašla v prelomnih časih. Skrbi inflacija vseh vhodnih stroškov proizvodnje, dodatno negotovost pa prinaša še slabe odkupne cene.

Mlekarski sektor posluje stabilno, a se v teh negotovih časih sooča s številnimi izzivi. Na zadrugi s predstavniki predelovalne industrije dobro sodelujejo, a uskladitve cen so prepočasne.

Cenovna nesorazmerja v prehrambeni panogi so trn v peti mnogih kmetijcev, saj tisti, ki v verigi največ doprinese, dobi najmanj. Ker v trenutnih zaostrenih razmerah ne zmorejo pokriti vseh stroškov, bi jih bilo nujno potrebno korigirati.

Posledično bodo višje cene padle na pleča potrošnikov.

In čeprav je mlečni sektor paradna panoga je njegova pozicija v Sloveniji precej slabša v primerjavi s svetovnimi trendi.

Govedoreja je v Sloveniji tradicionalna reja. Prireje mleka in govejega mesa predstavljata najpomembnejši proizvodni usmeritvi slovenskega kmetijstva, a brez prave pomoči, bomo govorili o tej kmetijski panogi zgolj kot o tradicionalni in ne več najpomembnejši.

video novice

00:04:10

Nov vinski dragulj na Meranovem

00:04:44
00:03:54

Slovenski mlekarji v težavah

00:03:37

SKP preboj ali pesek v oči?

spot_img

Še več branja...

PODOBNI ČLANKI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj