spot_img

Slovenski mlekarji v težavah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mlekarska panoga se je, tako kot vsa živilskopredelovalna industrija, znašla v prelomnih časih. Skrbi inflacija vseh vhodnih stroškov proizvodnje, dodatno negotovost pa prinaša še slabe odkupne cene.

Mlekarski sektor posluje stabilno, a se v teh negotovih časih sooča s številnimi izzivi. Na zadrugi s predstavniki predelovalne industrije dobro sodelujejo, a uskladitve cen so prepočasne.

Cenovna nesorazmerja v prehrambeni panogi so trn v peti mnogih kmetijcev, saj tisti, ki v verigi največ doprinese, dobi najmanj. Ker v trenutnih zaostrenih razmerah ne zmorejo pokriti vseh stroškov, bi jih bilo nujno potrebno korigirati.

Posledično bodo višje cene padle na pleča potrošnikov.

In čeprav je mlečni sektor paradna panoga je njegova pozicija v Sloveniji precej slabša v primerjavi s svetovnimi trendi.

Govedoreja je v Sloveniji tradicionalna reja. Prireje mleka in govejega mesa predstavljata najpomembnejši proizvodni usmeritvi slovenskega kmetijstva, a brez prave pomoči, bomo govorili o tej kmetijski panogi zgolj kot o tradicionalni in ne več najpomembnejši.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img