Slovenska “simultanka” v Kišinjevu prinesla vodstvo na lestvici skupine C lige narodov

 

V 4. krogu tretje skupine C lige narodov sta se na stadionu Zimbru v Kišinjevu pomerili reprezentanci Moldavije in Slovenije. Takoj v uvodu tekme je bilo jasno, da je Slovenija veliko kvalitetnejša reprezentanca, kar so njeni nogometaši potrdili že v osmi minuti, ko je prvenec v dresu Slovenije po podaji Damjana Boharja dosegel Sandi Lovrić. 0-1

“Run and gun” nogomet prvega polčasa prinesel vodstvo z 0-3 

Sledilo je obdobje nepovezane igre na obeh straneh, a so bili izbranci Matjaža Keka dovolj iznajdljivi, da so si v 37. minuti priigrali enajstmetrovko, katero je rutinirano v gol spremenil Haris Vučkić. 0-2. Slednji je le pet minut kasneje, po vnovični imenitni podaji Damjana Boharja, zadel za 0-3. Slovenija je tako že do polčasa praktično odločila zmagovalca tekme, še posebej ker so jim nasproti stali izredno skromni Moldavci, ki so po portalu Transfermarkt.de kar desetkrat  manj  vredni  (11 milijonov evrov) od Slovencev (110 milijonov evrov). Ker pa je Jan Oblak danes ostal nepremagan uvodnih 36 minut, je Slovenija dosegla celo nov rekord, kar se tiče niza brez prejetih zadetkov. Polčas, 0-3.

Visoka prednost Slovencev ni ustavila

V drugi polčas je Slovenija krenila silovito in  po desetih minutah nadaljevanja še povišala prednost. V kazenskem prostoru je padel Damjan Bohar in sodnik Joao Pinhero pa je bil primoran še drugič pokazati na belo točko. Slednjo je še drugič uspešno izvedel Vučkić in dosegel svoj prvi “hat-trick” v dresu slovenske izbrane vrste.

Slovenci pa so po vodstvu s štirimi zadetki vseeno nekoliko pričakovano, a obenem tudi spoštljivo do ponižanega nasprotnika, “stopili s plina”. Obe moštvi pa sta v bistvu le še čakali konec tekme, na kateri se je Slovenija, kljub temu da Moldavija spada v najnižji kakovostni razred reprezentanc, pokazala v zelo pozitivni luči.

Matjaža Keka pa lahko poleg dobre igre veseli tudi dejstvo, da je vratar Oblak v letošnjem tekmovanju še nepremagan, Slovenija pa je od mogočih devetih osvojila sedem točk in je po remiju Grčije in Kosova v Atenah (0-0) zavzela tudi sam vrh tretje skupine C lige narodov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj