Slovenj Gradec je bil premočan nasprotnik

Rokometaši mariborskega Branika so v 5. krogu Lige NLB v dvorani Tabor gostili RK Slovenj Gradec 2011, ki je slavil s 26:30.

Gostje so tekmo začeli odlično. Z agresivno obrambo so spravljali v težave napad Maribora in po prvih desetih minutah vodili s 6:2. V končnici prvega polčasa je napad Maribora vnovič popustil, gostje pa so to znali izkoristiti. Slovenj Gradec je prvi polčas dobil z 10:16.

Trener Maribora Siniša Markota je med odmorom dvignil ekipo, kar se je hitro poznalo na rezultatu. Vijoličasti so se v prvi polovici drugega dela uspeli približati na štiri gole zaostanka (18:22), s tem pa napovedali napeto zadnjo četrtino obračuna. Tekma je bila ob izidu 24:28 dokončno odločena, ob zvoku sirene pa je na semaforu pisalo 26:30.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik“V tekmo nismo vstopili zbrano. Mislim, da so igralci pričakovali lažjo nalogo. Borbenosti jim ne morem očitati, saj so se borili do zadnje minute, a tekmo smo zares začeli slabo in se takoj znašli v zaostanku. Proti kvalitetni ekipi, kar Slovenj Gradec je, se razlike ni dalo več izničiti. Prišli smo sicer na dva gola razlika, a je nato znova padla koncentracija. Ekipi Slovenj Gradca lahko na koncu samo čestitam za zasluženo zmago.”

5. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Slovenj Gradec 2011 26:30 (10:16)

Maribor: Ferjan 10, Lorger; Planinšek 1, Veselinović 2, Sok 10, Hočevar, Jerenec 1, Miličević, Košec, Blagotinšek, Rakita 3, Budja 3, Hedl, Golik 1, Žabić 5, Lasica.

Slovenj Gradec: Dobaj 4, Soldo 1; Orter, Grobelnik 4, Cvetko 8, Bulovič 1, Banfro, Levc 2, Šol 2, Živković 1, Lesjak 2, Milenković 4, Lampret, Štumpfl 2, Ošlak, Yankovskyy 4.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj