Slovenija vodilna v svetu

 

Podjetje Žito je v svojih 37 prodajalnah po vsej Sloveniji od konca januarja omogočilo plačilo tudi s kriptovalutami. Možnost plačila obvešča rumena nalepka s slončkom GoCrypto.

Žito preko sistema GoCrpyto svojim kupcem omogoča plačevanje s kriptovalutami bitcoin cash, GoC, bitcoin in ether ter vrednostnim bonom euro token, sistem pa podpira dve kriptodenarnici Elly in Bitcoin.com Wallet. Kot so poudarili gre za enostaven in hiter postopek, ki je hitrejši od plačila s kreditno kartico ali gotovino. Kupec ob plačilu z nalepke, telefona trgovca ali katere druge naprave le poskenira QR-kodo nakupa ter potrdi transakcijo.
Več kot 900 trgovcev v 10 državah omogoča plačilo s kriptovalutami
Žito, ki je v lasti hrvaške Podravke, se je tako pridružilo več kot 900 trgovcem v 10 državah, ki omogočajo plačevanje s kriptovalutami. Kot so poudarili v podjetju Eligma, ki trgovcem s sistemom GoCrypto omogoča, da pri nakupih sprejemajo kriptovalute, plačilo pa prejmejo v evrih, je Slovenija vodilna država na svetu po številu lokacij, ki omogočajo tovrstna plačila, ravno zaradi odličnega odziva slovenskih trgovcev na GoCrypto.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj