V predzadnjem krogu skupine C lige narodov sta se v ljubljanskih Stožicah pomerila reprezentanci Slovenije in Kosova. Slovenci so v tekmo krenili konkretno, z izrazito željo po hitrem vodstvu, ki bi ga po napaki vratarja Arijaneta Murića v 17. minuti skoraj dosegli, a je strel z glavo Harisa Vučkića skorajda iz golove črte odbil Amir Rrahmani.

Ena resna priložnost premalo za vodstvo

Varovanci Matjaža Keka se po izraziti priložnosti niso ustavljali, temveč so še naprej pritiskali na vrata Kosova, “dirigent” ekipe Josip Iličić pa je bil pri tem tudi pomembna dodana vrednost, saj je igri Slovenije dajal ton in tempo. Ne glede na njegovo kvaliteto in vodstvene sposobnosti pa je bilo evidentno, da zaradi dolgega premora, zaradi osebnih težav, še ni v pravi formi.

V 40. minuti je bila Slovenija sicer spet blizu zadetka, ko sta kombinirala Damjan Bohar in Jure Balkovec, ki je žogo poslal v kazenski prostor, kjer je Mergim Vojvoda skorajda žogo poslal v lastno mrežo, a je Murić nespretno potezo soigralca popravil z izjemno obrambo. Tekma več akcij v prvih 45. minutah ni ponudila, v katerem je bila Slovenija sicer boljša, a v zaključkih situacij premalo zbrana, Kosovo pa brez večjih priložnosti, zato je bil rezultat polčasa 0-0 , glede na potek dogodkov, še najbolj logičen.

Zaostanek, izenačenje in zmagoviti gol Iličića

Začetek Slovenije v drugem polčasu ni bil najbolj obetaven, saj se je pričakovalo, da bodo še bolj odločno krenili po tako želeno vodstvo, a zgodilo se je ravno nasprotno. Po spretno izvedenem avtu je žogo na robu kazenskega prostora dobil Vedat Muriqi (napadalec Lazia) in žogo rutinirano poslal v mrežo. Prvi strel, prvi gol za 0-1. Vodstvo Kosova pa ni trajalo dolgo, saj so Slovenci po zgolj 4. minutah zaostanka, po izjemnem prodoru Petra Stojanovića in pospravljenem “zicerju” Jasmina Kurtića v prazno mrežo, ekspresno prišli do izenačenja, 1-1.

Resnih priložnosti pa ni bilo praktično do zadnje minute, ko je Slovenija dobila na voljo enajstmetrovko, ki jo je uspešno realiziral Josip Iličić in Sloveniji zagotovil zelo pomembne tri točke. Ker je Grčija v Moldaviji zmagala, Slovenija v zadnjem krogu na gostovanju v Solunu potrebuje remi za osvojitev 1. mesta v skupini, ki zagotavlja napredovanje v “play off”, za uvrstitev na Svetovno prvenstvo v Katarju 2022. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj