spot_img

Slovenija uvaja elektronske obrazce za sledenje potnikov

V zadnjem tednu

Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo morali od 16. avgusta 2021 naprej pred vstopom v državo izpolniti digitalni obrazec za sledenje potnikov (elektronski obrazec PLF).

Gre za obrazec, ki omogoča lažje sledenje stikom v primerih, kadar so potniki med potovanjem izpostavljeni nalezljivi bolezni. Podatke, ki jih potniki posredujejo, lahko epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje uporabi za hiter stik s potniki in njihovimi kontakti, da prepreči nadaljnje širjenje bolezni in zaščiti zdravje potnikov.

Spletna stran EU PLF predstavlja enotno vstopno točko za zbiranje elektronskih obrazcev PLF (Passenger Locator Form) in hkrati omogoča lažje in hitrejše zbiranje ter izmenjavo podabtkov med državami članicami EU, s čimer je sledenje stikom potnikov bolj učinkovito in uspešno.

Zaenkrat enotni evropski obrazec uporabljata Malta in Italija, več držav pa ima svoje podobne nacionalne obrazce za sledenje potnikov, ki jih morajo ti izpolniti pred vstopom v državo, med njimi Grčija. Na ta način želijo države narediti potovanja med pandemijo covida-19 varnejša, saj je lažje priti do potnikov, ki bi lahko bili v stiku z okuženim.

Izpolnitev obrazca 

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel