Slovenija se v zaključek lige narodov podaja s slabo predstavo in remijem proti Azerbajdžanu

V Stožicah sta se v okviru prijateljske tekme pomerila Slovenija in Azerbajdžan. Obračun je selektor Matjaž Kek izkoristil za preizkus sposobnosti nogometašev, ki so na uradnih tekmah igrali manj. Proti Azerbajdžancem, 114. reprezentanci sveta, je priložnost prvič ponudil  branilcu Slovana iz Bratislave Kenanu Bajriću in vezistu Rijeke Adamu Gnezdi Čerinu. Slovenija je v uvodnih minutah imela iniciativo na igrišču, a se je poznala neuigranost moštva, saj v tej zasedbi praktično ni igralo še nikoli.

Vrnitev Josipa Iličića

Veliko odmevnejša informacija pa je bila vrnitev Josipa Iličića. Zvezdnik Atalante je imel od februarske »simultanke« na Mestalli proti Valenciji v ligi prvakov, kjer je zabil kar 4 gole, obilo osebnih težav, zato je tudi izpustil zaključek lanske in začetek letošnje sezone. Sedaj se počasi vrača v normalno nogometno življenje, a je evidentno da bo za vsaj približno vrnitev v staro formo potreboval kar nekaj časa, predvsem pa zavzetih treningov, tako na mentalni, kot tudi fizični ravni.

Številne rošade ob polčasu

Kek je med polčasom opravil določene menjave, saj je bila igra v prvem delu premalo konkretna, kombinacije pa prepočasne in stihijske. Z “motorjem” igre Mure Ninom Koutrom in uveljavljenima legionarjema Benjaminom Verbičem ter Andražem Šporarjem pa je selektor želel pridobiti predvsem na agresivnosti in boljšem pretoku žoge v ofenzivnem delu.

Veliko “prometa”, malo učinka

Očitna ugotovitev tekme je bila, da so Slovenci v napadalni fazi povsem nenevarni, kar potrjuje tudi podatek, da so komaj v 56. minuti sprožili prvi strel na vrata Azerbajdžana, ki ne glede na borbenost nogometašev, večjih dodanih vrednosti ne premore. Večjih sprememb menjave ob polčasu niso prinesle, zato je Kek  namesto Josipa Iličića in Mihe Zajca v igro poslal Amedeja Vetriha in Damjana Boharja.

Pomanjkanje priložnosti vzrok za tekmo brez golov

Slovenci na tekmi z skromnimi Azerbajdžanci niso pokazali pravzaprav nič omembe vrednega. Ogromno število podaj, kombinacij in utekavanj, a brez pravega učinka. Delno lahko to upravičimo z dejstvom, da je Slovenija igrala v kombinirani enajsterici, vseeno pa bo morala preprosto pokazati več v obračunu s Kosovom. Tekma z Grčijo pa bo tako ali tako vrhunec lige narodov, kjer bi z tako bledo igro v Solunu lahko kar hitro zabredli v težave.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj