spot_img

Slovenija prva na svetu! Dosežek, ki ga nihče ni želel…

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ob 5451 odvzetih brisih s PCR-testi je bilo v soboto potrjenih 2313 novih okužb z novim koronavirusom, je sporočil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Delež pozitivnih testov je bil 42,4-odstoten. Po podatkih vlade se v bolnišnicah zdravi 797 covidnih bolnikov, od tega jih 184 potrebuje intenzivno terapijo. Umrlo je devet oseb s covidom-19.

V državi je po oceni NIJZ trenutno 36.032 aktivnih primerov okužb. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je dvignilo na 2858 potrjenih okužb na 100.000 prebivalcev, štirinajstdnevno povprečje potrjenih okužb na 100.000 prebivalcev pa je 1707.

Slovenija je po podatkih portala Our World in Data trenutno država z najslabšo epidemiološko sliko. Po številu potrjenih primerov v enem tednu na milijon prebivalcev se je Slovenija namreč uvrstila na prvo mesto med vsemi svetovnimi državami.

- Oglas - spot_img

5 KOMENTARJI

  1. Sam vem, da karkoli narediš v imenu države je dobro in za žrtve nikoli ne boš odgovarjal. Za nagrado te dajo celo na boljše delovno mesto in dobiš lep mantelj in kapo z zlato obrobo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img