Slavnostna otvoritev prizidka

0
53

Dom upokojencev Ptuj je danes slovesno odprl prizidek k že obstoječi enoti v Juršincih. Dogodka se je poleg ostalih gostov udeležil tudi minister za delo Janez Cigler Kralj, ki je z vodstvom že zdaj enega največjih slovenskih domov za starejše podpisal pismo o nameri za izgradnjo dodatne enote na Žabjeku.

Epidemija koronavirusa je pokazala realno sliko dotrajanost domov za starejše. Več posteljne sobe, pomanjkanje prostora in dotrajanost opreme je pospešila številne investicije za izboljšanje razmer v domovih za starejše.
Nove enote v skladu s sodobnimi standardi omogočajo namestitve v eno posteljnih sobah, kar dodatno zagotavlja intimo varovancev domov za starostnike kot tudi druženje s svojci in prijatelji.

Z investicijo v vrednosti 5 milijonov evrov so pridobili več kot 90 novih postelj. Načrtujejo številne nove zaposlitve. In kljub temu, da je epidemija koronavirusa dodatno izpostavila hude kadrovske stiske v domovih za starejše občane, pomanjkanja vlog niso zabeležili.
Ob koncu so podpisali še namero o gradnji nov enote v Žabjeku, kjer bi za izgradnjo novega doma potrebovali 14 milijonov evrov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here