Slaba banka bi gradila stanovanja in domove za upokojence

​Družba za upravljanje terjatev ​bank (DUTB) se je odločila za novo priložnost. Vodstvo je poslanskim skupinam predstavilo idejo, da bi gradili stanovanja in domove za starejše.  Poslanske skupine SMC, SD, SNS in Levica nad idejo niso navdušene, v LMŠ se jim zdi vredna premisleka.

Ideja sta predstavila vodja upravnega odbora Tomaž Besek in glavni izvršni direktor Matej Pirc. V LMŠ  bodo o zadevi premislilim, saj po besedah Roberta Pavšiča niso sprejeli še nobene odločitve.
V SMC so predlgo zavrnili, saj se jim predstavljeni argumenti niso zdeli prepričljivi. Kot so razložili, ni bilo mišljeno, da bi DUTB gradila stanovanja. Banka bi se morala prvotno ukvarjati s slabimi terjatvami.
Dobre plače in ‘kšefti
Tudi v SD so prepričani, da bi se  DUTB po poplačilu slabih terjatev morala zapreti. Kot je povedal poslanec Matjaž Han, so življenjsko dobo DUTB enkrat že podaljšali do konca leta 2022, in njena naloga je, da jo ob koncu sanacij slabih terjatev zaprejo.

V Levici so prepričani, da želijo zaposleni pri DUTB ohraniti dobre plače.  Prvak SNS Zmago Jelinčič pa je povedal, da : “Določeni gospodje v DUTB bi radi delali ‘kšefte’. To pa ne gre; DUTB je bil ustanovljen za določene zadeve in smiselno je, da se s tem enkrat konča.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj