Skupnost socialnih zavodov Slovenije je na Ministrstvo za zdravje naslovilo poziv o premestitvi manj obremenjenega zdravstvenega kadra v pomoč socialno-varstvenim zavodom.

Socialno varstveni zavodi po narejenem kriznem načrtu v primeru izbruha virusa v njihovi ustanovi prične s pripravami belih, rdečih in sivih con v roku 24 ur. Pri vzpostavitvi sivih con večjih težav ni bilo zaznati, drugačna pa je zgodba kar se tiče zagotavljanja rdečih con znotraj zavodov.

Skupnost je že poleti, skupaj s sopodpisniki: Skupnost varstveno-delovnih centrov Slovenija, Amnesty International Slovenija ter Združenjem Spominčica na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za zdravje naslovilo pobudo, v kateri so zahtevali zagotovitev zunanjih enot za osamitev obolelih stanovalcev.

V poletnih mesecih je bilo veliko govora vseh pristojnih o pripravah na 2., jesenski val epidemije.

Prav oblikovanje seznama zdravstvenih delavcev ter oblikovanje regijskih centrov bi bila po mnenju Skupnosti socialnih zavodov Slovenije nujno potrebna kratkoročna rešitev, da bi se zavodi lahko bolje spopadli s pojavom covid-19 v njihovi ustanovi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj