spot_img

Skupnost socialnih zavodov izstopila iz delovne skupine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Skupnost socialnih zavodov Slovenije je danes vendarle izstopila iz delovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, saj niso ugodili njihovi ključni zahtevi po umiku okuženih oskrbovancev socialnovarstvenih zavodov v ustrezne kapacitete. Skupnost je odhod iz skupine napovedala že za soboto, 1. avgusta, a so konec minulega tedna dobili predlog nove rešitve, ki je vključevala tudi možnost namestitve okuženih stanovalcev v mobilnih enotah.

Že dlje časa so v skupnosti opozarjali, da je za uspešno omejitev širjenja virusa v domovih za starejše mogoča le z osamitvijo okuženih oskrbovancev in da zahtevana vzpostavitev treh ločenih con v domovih, kjer se je pojavila okužba, v večini primerov ni izvedljiva. Slednje je po njihovih navedbah tudi v neskladju z veljavno zakonodajo.

V skupnosti socialnih zavodov sicer upajo, da bo izstop le začasen, in podarjajo, da so pripravljeni sodelovati na neformalnih srečanjih. “Še vedno smo odprti za komunikacijo z državo, z odločevalci, ki bodo prisluhnili našim pogledom, stališčem in konkretnim izkušnjam, predvsem pa odločevalci, ki nam dajo možnost sodelovanja, in ne le zgolj prisostvovanja,” so zapisali.

Naslednji sestanek delovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za delo, ki je zadolžena za oblikovanje protokolov za preprečevanje in zamejitev okužbe v socialnovarstvenih zavodovih, bo predvidoma v drugi polovici tedna. Kot kaže današnja odločitev skupnosti, pa na njem ni pričakovati njenih predstavnikov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img