spot_img

Skrito poslovanje Javnega holdinga Maribor ali kako odteka občinski denar za svetovanje

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kot smo v preteklosti že poročali je poslovanje Javnega holding Maribor velika neznanka. Kot so pred časom poudarili v Listi za pravičnost in razvoj mestni svetniki o delovanju mestnega holdinga nimajo nobenih informacij.

V uredništvu oddaje Regionalno smo prejeli dokumente o poslovnem svetovanju pri implementaciji modela holdinga JHMB. Kot je zapisano v dokumentu je okvirna pogodbena vrednost med mariborskim holdingom in svetovalnim podjetjem A.T. Kearney znaša 480.000 evrov, od tega znaša fiksni del 95.040 evrov, variabilni del pa kar 384.960 evrov.

Kaj natančno A.T. Kearney počne ni znano, iz pogodbe pa je razvidno, da morajo prevzete obveznosti izvajati pravilno, vestno in kvaliteto. Da morajo sodelovati z naročnikom, torej Javnim Holdingom Maribor, varovati njegovo dobro ime, jih sproti obveščati o problematiki, trajno varovati poslovne podatke in odgovarjati za dobro in kvalitetno izvedbo storitev. Kakšnih storitev pa iz pogodbe ni razvidno. To pa ni edina svetovalna pogodba. Slednjo naj bi imela tudi nekdanja začasna direktorica javnega holdinga Lidija Pliberšek.

Svetovalne pogodbe pa naj bi po javno objavljenih podatkih imeli med drugim tudi Odvetniška družba Marovt in partnerji d.o.o., Mešić Danijela s.p., Intelektum Zavod za izobraževanje, raziskovanje in svetovanje Maribor, Poslovno svetovanje Simona Šarotar Žižek s.p. in Poslovno svetovanje Matej Drašček.

V Listi za pravičnost in razvoj so prepričani, da je imenovanje direktorja javnega holdinga mag. Andrej Rihterja na čelo Energetike navzkrižje interesov.

In čeprav je ustanoviteljica mariborskega holdinga Mestna občina Maribor, mestni svetniki s poslovanjem holdinga niso seznanjeni. Pa četudi je to zapisano v odloku o ustanovitvi javnega holdinga Maribor.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img