spot_img

Skrb vzbujajoče številke okuženih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Številke primerov novih okužb z koronavirusom gredo čedalje bolj v neželeno smer. Na ravni države je bilo včeraj potrjenih krepko čez 3000 okužb, delež pozitivnih brisov je znašal skoraj 40 odstotkov. Še slabše je na področju Maribora, kjer je bil delež okuženih kar 50 odstoten. Zato v domu dr. Adolfa Drolca Maribor opozarjajo na čim bolj samozaščitno praznovanje martinovega praznika.

Epidemija koronavirusa nikakor ne pojenja, včeraj so ob 9068 PCR-testih potrdili 3568 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil 39,3 odstotka. V bolnišnicah po podatkih vlade zdravijo 920 covidnih bolnikov ali 31 več kot dan prej. Intenzivno nego jih potrebuje 212 ali 21 več. Umrlo je 10 covidnih bolnikov.

V mariborskem zdravstvenem domu so že prejšnji teden pozvali pristojne, da čim bolj omejijo druženja na prostem. Kljub odpovedi martinovanja pa svarijo, da se naj posamezniki obnašajo kar se da previdno, vse v želji po spreobrnitvi epidemiološke krivulje navzdol.

V tem trenutku skrbi še naprej nizka precepljenost, v zadnjem času sicer zaznavajo povečanje interesa za cepljenje, a v večini gre za posameznike, ki so se cepili z tretjim oz. poživitvenim odmerkom.

Zato se v ZD Maribor sprašujejo kako prepričati velik delež prebivalstva, ki ni cepljen z nobenih od odmerkov katerega koli cepiva.

Stroka je sicer prejšnji teden predlagala popolno zaprtje države, a se za to vlada ni odločila. Kakšne epidemiološke posledice pa bo to prineslo?

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img