spot_img

SKP preboj ali pesek v oči?

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Vlada je minuli teden potrdila okoli 750 strani dolg strateški načrt skupne kmetijske politike med leti 2023 in 2027. Kmetijski minister Jože Podgoršek je ob predstavitvi načrta izrazil zadovoljstvo s procesom priprave načrta, glede na vsa usklajevanja je zadovoljen tudi z vsebino. Kmetijske organizacije pa menijo, da večjega premika na bolje za slovenske kmetije ni za pričakovati. 

Evropska komisija predlaga prožnejši sistem, ki bi poenostavil in posodobil način delovanja SKP. Poudarek ne bo več na izpolnjevanju pravil, temveč na rezultatih in uspešnosti. V okviru strateškega načrta SKP za Slovenijo je na voljo skoraj 1,8 milijarde evrov.

Za drugi steber, to je program razvoja podeželja, pa je namenjenih 550 milijonov evrov. K temu znesku bo Slovenija ob obveznem minimalnem deležu 230 milijonov evrov dodala dodatna sredstva.

Predvsem dodatno dogovorjena sredstva bodo po ministrovih besedah namenjena za naložbe za potrebno prestrukturiranje kmetijstva in živilskopredelovalnega sektorja, in sicer v ključne investicijske podpore. Veliko denarja pa namenjajo tudi smernicam za dobrobiti živali.

Hkrati strateški načrt ostaja pomemben izziv za prihodnje leto tudi zato, ker se bo treba posvetiti tudi izvedbenemu delu. Kaj pripravljajo v volilnem letu in ali se dr. Podgoršek nadeja novega mandata pa preverite v današnji oddaji Bogastvo zemlje ob 20.uri na NET TV, v kateri smo gostili tudi predsednika Kmetijsko gozdarske zbornice g. Romana Žvegliča, pa tudi evropskega poslanca Franca Bogoviča.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img