spot_img

Skoraj za polovico dražji komunalni prispevek

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Lani so svetniki sprejeli občinski prostorski načrt. Posledično so morali sprejeti še podlage za odmero prispevka za obstoječo komunalno opremo, tako da bo od slej komunalni prispevek v občini Hajdina po novem precej dražji.

Tisoč evrov več za komunalni prispevek

Kot so za Štajerski tednik pojasnili na občini bi brez tega komunalni prispevek računali na podlagi povprečnih stroškov, kar bi za bodoče investitorje pomenilo bistveno povečanje. Bo pa po novih merilih ta strošek v primerjavi z dosedanjimi cenami, ki so veljale od leta 2012, hudo višji.

V Hajdini bo tako za enostanovanjski objekt z bruto tlorisno površino 200 m2 na gradbeni parceli 500 m2 po novem komunalni prispevek znašal tisoč evrov več kot prej. Kot je za Štajerski tednik pojasnil župan je večina povišanja iz naslova večjih investicij v vodovodna omrežja v zadnji nekaj letih, ko so se na novo gradila cestna omrežja, hkrati pa prenovili tudi vodovodni sistemi, kanalizacija in javna razsvetljava. Obenem pa je izpostavil, da v občini še vedno velja subvencija plačila komunalnega prispevka za mlade v višini 40 %, za mlade družine pa 50 %.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img