spot_img

Skoraj tisoč študentov predčasno zaključilo študij v tujini

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Okoli 900 študentov je zaradi epidemije koronavirusa prekinilo študij v tujini, kjer so bili na izmenjavi preko programa Erasmus+V domovino se je vrnilo tudi okoli 700 tujih študentov, ki so bili preko omenjenega programa na izmenjavi pri nas.

300 naših študentov ostalo v tujini

V prvem semestru na izmenjavo v tujino odide okoli 1200 slovenskih študentov, preostalih 800 v poletnem semestru. Zaradi epidemije koronavirusa se je marca z izmenjave predčasno vrnilo 900 slovenskih študentov, medtem ko je v tujini po razpoložljivih podatkih visokošolskih institucij ostalo še okoli 300 naših študentov. .

Po podatkih, s katerimi razpolagajo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, se želi z izmenjave v tujini domov vrniti še 17 študentov. Kot pravijo na ministrstvu, so matične fakultete v stiku z njimi, pomagajo jim tudi na njihovem ministrstvu in ministrstvu za zunanje zadeve.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:02:30

Knjižnica Pobrežje se seli na novo lokacijo

Knjižnica Pobrežje se zaradi selitve na novo lokacijo v začetku septembra zapira. V bližnjem centru so prostori precej večji....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img