Skoraj 100 podjetij več kot leto prej

Na podlagi zakona o interventnih ukrepih na javno finančnem področju, so bili letos roki za predložitev letnih poročil gospodarskih subjektov prestavljeni, z 31. marca na 31. maj. Tako, da je Ajpes lahko podatke iz letnih poročil za preteklo leto lahko analiziral šele v mesecu juniju.

Gre za 12% povečanje v primerjavi z letom 2018 in se s tem podatkom Podravje uvršča na 5. mesto med vsemi slovenskimi statističnimi regijami.

Gospodarske družbe so zaposlovale nekaj več kot 71.000 delavcev, to je skoraj 4.000 več delavcev kot leto prej. Povprečna plača v podravskem gospodarstvu pa že vrsto let zaostaja za slovenskim povprečjem.

Podatek o povprečni plači se razlikuje od področja do področja dejavnosti. V Podravju je bilo na dan 31.12.2019 registriranih 13.286 samostojnih podjetnikov. Ti samostojni podjetniki tako niso vključeni v te rezultate analize.
Samostojni podjetniki v Podravju so v letu 2019 zaposlovali skoraj 8.000 oseb.

Neto dodana vrednost pri gospodarskih družbah se je v lanskem letu povečala za 10%, vendar Podravje še vedno močno zaostaja za slovenskih povprečjem. Pri samostojnih podjetnikih pa je bila ta vrednost višja za kar 7% glede na slovensko povprečje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj