spot_img

Skeptični do izgradnje optičnega omrežja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img
Na spletni strani Občine Duplek so zapisali, da so izvajalci projekta Rural Network (RUNE) ponovno prestavili datum začetka del. Kot so pojasnili je občina zainteresirana za gradnjo tega omrežja, a dokler izvajalec teh del Rune Enia ne bo podrobno predstavil svojih načrtov, naj ničesar ne podpisujejo ali plačujejo.

Nepojasnjena 5-mesečna zamuda

Vseslovenski projekt, pri katerem sodelujejo zasebni investitorji, Republika Slovenija in Evropska komisija, in je vreden 200 milijonov evrov, je podjetje Rune Enia predstavilo že julija. Gradnja bi se morala začeti že lanskega septembra v Jarenini, a so začetek nato nekajkrat preložili. Kot je za Radio Maribor pojasnil direktor podizvajalca, podjetja Eurocon, Stanko Šalamon, naj bi se gradnja vendarle začela v tretjem tednu januarja

Nad projektom so v večini občin navdušeni in menijo, da je hiter internet pogoj za ekonomski in turistični razvoj podeželja, a zaradi slabe komunikacije z izvajalci svojim občanom svetujejo previdnost. V Občini Duplek od investitorja pričakujejo podrobnejša pojasnila.

Naročniki bodo ponudnika interneta lahko izbrali sami, cena priključka po zraku bo 90 evrov, zemeljskega pa 150. Kot so pojasnili pri podjetju Eurocon, si bodo gospodinjstva s podpisom pogodbe zagotovila priključek, plačala pa bi ga šele ob začetku same gradnje.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img