spot_img

Skeptični do izgradnje optičnega omrežja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img
Na spletni strani Občine Duplek so zapisali, da so izvajalci projekta Rural Network (RUNE) ponovno prestavili datum začetka del. Kot so pojasnili je občina zainteresirana za gradnjo tega omrežja, a dokler izvajalec teh del Rune Enia ne bo podrobno predstavil svojih načrtov, naj ničesar ne podpisujejo ali plačujejo.

Nepojasnjena 5-mesečna zamuda

Vseslovenski projekt, pri katerem sodelujejo zasebni investitorji, Republika Slovenija in Evropska komisija, in je vreden 200 milijonov evrov, je podjetje Rune Enia predstavilo že julija. Gradnja bi se morala začeti že lanskega septembra v Jarenini, a so začetek nato nekajkrat preložili. Kot je za Radio Maribor pojasnil direktor podizvajalca, podjetja Eurocon, Stanko Šalamon, naj bi se gradnja vendarle začela v tretjem tednu januarja

Nad projektom so v večini občin navdušeni in menijo, da je hiter internet pogoj za ekonomski in turistični razvoj podeželja, a zaradi slabe komunikacije z izvajalci svojim občanom svetujejo previdnost. V Občini Duplek od investitorja pričakujejo podrobnejša pojasnila.

Naročniki bodo ponudnika interneta lahko izbrali sami, cena priključka po zraku bo 90 evrov, zemeljskega pa 150. Kot so pojasnili pri podjetju Eurocon, si bodo gospodinjstva s podpisom pogodbe zagotovila priključek, plačala pa bi ga šele ob začetku same gradnje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img