Fakulteta za zdravstvene vede je že vrsto let med najbolj zaželenimi fakultetami Univerze v Mariboru. Tako posledično čutijo odgovornost, da družbi ponudijo nove programe, s katerimi bodo za kasnejše delo najbolje usposobili številne zdravstvene delavce.

Za študij na fakulteti za zdravstvene vede je veliko povpraševanja. V programu zdravstvene nege imajo tako 200 odstotkov večji interes kot pa imajo prostih kapacitet, na drugi stopnji pa okoli 400 odstotkov večje povpraševanje po prostih študijskih mestih kot jih razpisujejo.  A fakulteta se sicer pospešeno razvija in ima že okoli 700 študentov.

Odzvali so se na potrebe v zdravstvenem okolju in na dodiplomskem študiju podali predlog za povečanje števila mest za 30. Kmalu naj bi še  zaživela magistrska programa integrirana obravnava starejših in mentalno zdravje v napredni praksi zdravstvene nege.

Zaradi prostorskih in finančnih omejitev razpisujejo za 6 študijskih smeri samo 35 mest. Kljub epidemiološki situaciji in spremenjenem načinu dela, pa pri izpeljavi učnega procesa nimajo težav. Že v začetku leta so zagotovili deljen sistem, del študentov je bilo v učilnici, del pa na daljavo.

Ob pomembnih investicijah v širitev fakultete pa razvijajo tudi dodiplomski študij babištva, za katerega računajo, da bo akreditiran v letu 2021 ali 2022.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj