spot_img

Širitev poslovne cone v Staršah

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V poslovni coni v Zlatoličju je Občina Starše prodala nekaj več kot sedem hektarjev zemljišč petim podjetjem. Še devet hektarjev zemljišč v PC Zlatoličje pa bo lahko stavbnih, če bodo občinski svetniki in pristojno ministrstvo predvidoma še letos potrdili spremenjen OPN – občinski podrobni prostorski načrt. Ob Občini Starše je delni lastnik devetih hektarjev zemljišča Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS.

V občini Starše so resno pristopili k projektu ureditve poslovne cone. Sredi junija se je zaključilo javno povabilo, na katero se je z zavezujočimi ponudbami odzvalo pet podjetij, ki so kupila pet sklopov zemljišč. Ker je bilo zanimanje veliko pa v občini že razmišljajo o širitvi cone.

Izjemno ugodna lega poslovne cone, ki ima blizu izvoz na avtocesto omogoča nemotečo dejavnost za lokalno skupnost. Pomembno je bilo tudi to, da so bila vsa zemljišča v lasti enega lastnika, torej starške občine, ob tem pa zagotovili vso potrebno infrastrukturo.

V začetku delovanja naj bi cona zagotavljala okrog 70 delovnih mest, predvsem v logistični in transportni dejavnosti. Ob morebitni širitvi bi v coni zaposlovali tudi desetkrat več ljudi. Nadaljujejo pa tudi s projektom izgradnje Doma za starostnike.

Občina Starše je s podjetjem Doming d.o.o. podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije (DGD) ter s tem pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo Doma starostnikov Starše, objekte z varovanimi stanovanji, ter komunalne infrastrukture v medgeneracijskem središču v Staršah.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img