spot_img

Sindikat gostincev in delavcev v turizmu prosi državo za pomoč

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Če smo še pred kratkim poročali o dvigu povprečne plače v turizmu je situacija sedaj popolnoma drugačna. Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije poroča, da s strani tako zaposlenih, kot tudi delodajalcev, že dnevno prejemajo informacije, da se zaradi izbruha virusa covid 19 pripravljajo številni ukrepi  – skrajšan delovni čas, ukinitev stimulacij, nagrajevanj, tudi odpuščanje zaposlenih in odpovedi zunanjih izvajalcev, ipd..

Zato vsled navedenega, pozivajo ministrstvo za gospodarstvo in razvoj, da sprejme ukrepe in interventni Zakon o subvencioniranju polnega delovnega časa, za čas čakanja na delo doma, da ne bodo delodajalci odpuščali delavcev, katerih nam že tako ali tako kronično primanjkuje zadnjih nekaj let.

Ministrstvo za delo že pripravlja nov predlog zakona

Posledice izbruha okužb z virusom SARS-CoV-2 – Covid-19 močno vplivajo na ekonomske aktivnosti v Sloveniji, zlasti v panogah turizma, gostinstva, trgovini in v predelovalnih dejavnostih, v katerih obstaja tveganje zmanjšanja potreb po delavcih. Posledično je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravilo predlog Zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Visok jubilej Filozofske fakultete

Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru  obeležuje 15 let od ustanovitve. Ker korenine humanističnega in družboslovnega študija na fakulteti segajo...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img