spot_img

Sindikat gostincev in delavcev v turizmu prosi državo za pomoč

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Če smo še pred kratkim poročali o dvigu povprečne plače v turizmu je situacija sedaj popolnoma drugačna. Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije poroča, da s strani tako zaposlenih, kot tudi delodajalcev, že dnevno prejemajo informacije, da se zaradi izbruha virusa covid 19 pripravljajo številni ukrepi  – skrajšan delovni čas, ukinitev stimulacij, nagrajevanj, tudi odpuščanje zaposlenih in odpovedi zunanjih izvajalcev, ipd..

Zato vsled navedenega, pozivajo ministrstvo za gospodarstvo in razvoj, da sprejme ukrepe in interventni Zakon o subvencioniranju polnega delovnega časa, za čas čakanja na delo doma, da ne bodo delodajalci odpuščali delavcev, katerih nam že tako ali tako kronično primanjkuje zadnjih nekaj let.

Ministrstvo za delo že pripravlja nov predlog zakona

Posledice izbruha okužb z virusom SARS-CoV-2 – Covid-19 močno vplivajo na ekonomske aktivnosti v Sloveniji, zlasti v panogah turizma, gostinstva, trgovini in v predelovalnih dejavnostih, v katerih obstaja tveganje zmanjšanja potreb po delavcih. Posledično je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravilo predlog Zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img