spot_img

Simbol mariborske železniške postaje propada

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Starinsko lokomotivo pred železniško postajo v centru mesta je načel zob časa. Prevozno sredstvo iz leta 1903, ki jo je poganjala para in so jo izdelali po naročilu posebej za lokalno železniško povezavo v Rogatec, ki se je navezovala na južno železnico od Dunaja preko Maribora, Celja in Ljubljane do Sežane in Trsta, bi morali čimprej obnoviti. Pobudo za to je na mestnem svetu pred časom predstavil Željko Milovanovič iz liste kolesarjev in pešcev.

Gre za simbol pred železniško postajo, ki nas spominja na prihod južne železnice. Le-ta pa je iz Maribora naredila pravo mesto. Pred tedni so organizirali sestanek s predstavniki železnic Slovenije kot tudi s pobudnico akcije in predstavniki tako Železniškega muzeja kot tudi z direktorico Muzeja narodne osvoboditve.

Terminskega plana niso določili, a vendar upajo, da bi jo sanirali čimprej. In medtem ko mariborski svetniki apelirajo na Slovenke železnice, le-ti vračajo žogico nazaj, saj menijo, da bi morali Mariborčani sami razmisliti, kako naprej in za to tudi zagotoviti sredstva, v Železniškem muzeju Slovenskih železnic pa jim pri tem lahko svetujejo.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:03:38

Nujna širitev osnovne šole

Na OŠ Dušana Flisa v Hočah izvajajo obnovitvena dela, pa tudi dozidavo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img