spot_img

Severna obvoznica v Lenartu

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Skozi središče Lenarta se dnevno pelje 11.000 vozil, od katerih je kar 600 tovornjakov, ki bi sicer morali uporabljati južno obvoznico, vendar se še vedno raje odločajo za izvoz Lenart. Že v času gradnje pomurske avtoceste je bilo obljubljeno, da bo Lenart dobil severno obvoznico, vendar do realizacije nikoli ni prišlo.

Delno zaradi zapletov v zvezi z zaščiteno kmetijo, predvsem pa zaradi stanovalcev v novem severnem naselju, ki so se združili v civilni iniciativi in protestirali, da bi obvoznica potekala preblizu njihovih hiš in bi se zato kakovost njihovega bivanja močno znižala, severne obvoznice še ni.

S sprejetjem prostorskega načrta in naše prometne strategije bodo veliko bližje cilju. Širili bodo poslovno-industrijsko cono, hkrati pa s tem dokumentom v prostor umestili tudi severno obvoznico.

Obvoznica se bo začela pri izvozu z avtoceste za Lenart, kot je bilo tudi v prvem planu, nato pa bo cesta bolj severno od prvotno načrtovanega z viaduktom prečkala dolino, šla proti Jurovskemu Dolu za naseljem ob gozdu, prečkala cesto proti Sveti Ani, nato pa se navezala neposredno na Ovtarjevo krožišče, od katerega pelje regionalna cesta proti Gornji Radgoni.

Sredstva za severno obvoznico so tudi v državnem proračunu že zagotovljena, a časovnice še ni mogoče napovedati.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img