Severna Koreja bojda še brez primera okužbe s koronavirusom

Število okuženih z novim koronavirusom v svetu še naprej narašča, po zadnjih podatkih je bilo okuženih skoraj milijon ljudi. S koronavirusom se je do sedaj pozdravilo že več kot 200.000 obolelih za COVID-om 19, več kot 48.000 jih je umrlo

Po številu okuženih so na prvem mestu Združene države Amerik, ki so presegle število 200.000 tisoč okuženih. Sledi Italija kjer je že več kot 110.000 okuženih. Tudi v Španiji je nekaj več kot 110.000 pacientov s covid 19. Sledi Kitajska, kjer se situacija umirja in imajo že zadnjih 14 dni zelo majhen porast pacientov. Med evropskimi državami, ki beležijo veliko števil okuženih je še Nemčija, ki ima skoraj 79.000 okuženih. Sledi Francija s 57 tisoč okuženimi. Tudi v Iranu se situacija iz dneva v dan poslabšuje, tam je že več kot 50.000 okuženih. Združeno kraljestvo ima že skoraj 30.000 okuženih. Na repu lestivce ostajala Švica in Turčija z nekaj več kot 15.000 okuženimi.

Največ okuženih je trenutno v ZDA, kjer je umrlo že 5116 Ljudi. Med njimi je tudi šest tednov star dojenček iz Connecticuta, ki so ga v kritičnem stanju v bolnišnico prepeljali prejšnji teden.

Zaradi covida-19 sicer večinoma umirajo starejši, a nedavni primeri kažejo, da lahko bolezni podležejo tudi otroci, ki niso imeli kroničnih bolezni. V zadnjih dneh so tako umrli 13-letnika v Franciji in Veliki Britaniji ter 12-letnica iz Belgije.

Število smrtnih žrtev novega koronavirusa je v Španiji preseglo 10.000. V zadnjih 24 urah so zabeležili rekordnih 950 smrti. Doslej se je okužilo že več kot 110.000 ljudi. Najhuje prizadeta španska regija še naprej ostaja madridska s 4175 smrtnimi žrtvami in 32.000 okužbami.

Nemčija je sporočila, da je prostor na oddelkih za intenzivno nego ponudila tudi za bolnike iz Španije, a se v Madridu na to ponudbo še niso odzvali, ker se osredotočajo na porazdelitev bolnikov po državi. Je pa v okviru zasebne pobude nemške skupine klinik Helios v Španijo v ponedeljek odpotovala skupina petih zdravnikov in medicinske sestre, poslali so tudi ventilatorje.
Spodbudne novice a prihajajo iz Kitajske, kjer so v zadnjih 24 urah potrdili 35 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, vsi so bili uvoženi. V Južni Koreji so potrdili manj kot sto novih primerov okužbe, kot je povprečje že tretji teden. Severna Koreja medtem vztraja, da nimajo nobenega primera okužbe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj