spot_img

Šest ponudb za obnovo stare tribune Ljudskega vrta

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Poleg pestrega dogajanja v Ljudskem vrtu je v zadnjih dnevih razburljivo tudi na Mestni občini Maribor (MOM). Razlogi za povišan pritisk, so v kabinetu župana Saše Arsenoviča. Pozornost naj bi bila namenjena kako v čim krajšem možnem času in z čim manj javnega denarja izpeljati enega bolj pomembnih projektov – obnovo spomeniško zaščitene stare tribune iz leta 1962.

Občina je za investicijo zagotovila 6,3 milijona evrov, od tega je v proračunu za leto 2020 rezervirano 4,7 milijona evrov, preostanek denarja pa naj bi zagotovili v letu 2021. Obnova zahodne tribune pa mora biti dokončana najkasneje do maja prihodnje leto, saj bo 9. junija 2021 na stadionu Ljudski vrt otvoritvena tekma evropskega prvenstva nogometašev do 21 let. A zgodba še vedno ni ne finančno ne časovno povsem podprta.

Prve ponudbe potencialnih izvajalcev so že začele prihajati na naslov občine, gibale so se med 8,4 milijona in 10,8 milijona evrov, kar pomeni, da precej presegajo razpoložljiva sredstva za investicijo. V prvem krogu je finančno najbolj ugodno ponudbo sestavil Markomark Nival (8,4 milijona), sledili so SGS Gradbena skupina (8,8 milijona), Dema plus (9,4 milijona), Marko 5 Gradnje (10,2 milijona), VG5 (10,6 milijona) in Adriaing (10,8 milijona). Dela pa naj bi se pričela še pred poletjem.

Celovita prenova zahodne tribune je potrebna tako zaradi dalj časa vprašljive statike objekta kakor tudi z vidika izpolnjevanja zahtevanih kriterijev Uefe. Ta zajema sanacijo celotne zahodne tribune, energetsko sanacijo prostorov in ureditev dostopov na tribuno, sanacijo strehe ter ureditev dodatnih programov v obstoječi tribuni. Skupna kapaciteta sedišč stadiona se bo z obnovo sicer zmanjšala za predvidoma 766 sedežev, toda prenovljena zahodna tribuna naj bi izpolnjevala vse zahteve Uefe za igranje tekem na najvišji ravni.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img