Letos so se predstavniki štirih občin Poljčane, Makole, Rače-Fram in Slovenska Bistrica na razpis LAS DOBRO ZA NAS prijavili z 10 projekti. Primernih za črpanje sredstev iz evropskega sklada za regionalni razvoj je bilo šest, v vrednosti 300.000 evrov.

Kot je za spletni portal Bistričan pojasnil predsednik upravnega odbora LAS Branko Žnidar je bil razpis razdeljen v 3 sklope. Prvi sklop je bil spodbujanje zaposlovanja, iz katerega so izbrali projekt Lokalno je naše, prijavitelja KZ Slovenska Bistrica ter projekt Oljarska dediščina, ki ga je prijavila Oljarna Fram.

Drugi sklop je bilo varstvo okolja in ohranjanja narave, na katerem so potrdili projekt Urbani vrtovi, ki ga je prijavila občina Slovenska Bistrica.

S področja večje vključenosti mladih žensk in drugih ranljivih skupin pa so bili izbrani trije projekti, in sicer Branje in rekreacija za vse, ta projekt je prijavil bistriški Polž in projekt iz Makol Starejši in fitnes. Tretji projekt, gre tudi za fitnes, pa je prijavil Franc Volavc.

Preden bodo z izbranimi podpisali pogodbe, mora preteči še pritožbeni rok.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj