Šest milijonov ladjic v spomin na grozote

Skoraj deset let po izjemno odmevni akciji izdelave papirnatih ladjic, je mariborski učitelj zgodovine in humanitarec Boris Krabonja začutil, da je pravi čas za ponovitev omenjene akcije. Čeprav v šolskem letu 2013/2014 akcija ni dosegla cilja v obliki 6 milijonov izdelanih ladjic, je takrat vseeno dosegla svoj namen. Boris Krabonja verjame, da je cilj letos mogoče doseči, hkrati pa poudarja, da gre pri akciji več kot zgolj za lov na to skoraj nepredstavljivo številko.

Prva akcija zgibanja papirnatih ladjic se je pričela leta 2013, ko je odmevnost akcije profesorja Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor kar nekoliko presenetila. Slabih deset let kasneje sje v začetku meseca septembra zgibanje ladjic znova steklo.

Cilj, da bi izdelali 6 milijonov ladjic takrat ni bil dosežen, izdelali so jih slabo polovico. In čeprav cilj ni bil dosežen, je bilo morda prav tem skrito pravo sporočilo akcije.

Odziv na akcijo je tudi letos velik. K sodelovanju so se že priključile številne osnovne šole, sodelujejo dijaki in varovanci domov starejših. Ti bodo ladjice lahko zgibali vse do Dneva Evrope, 9. maja prihodnje leto. Takrat bo v sodelovanju s študenti arhitekture in gradbeništva iz ladjic nastala umetniška inštalacija.

Izdelane papirnate ladjice lahko sicer dostavite ali pošljete na Srednjo ekonomsko šoli in gimnazijo Maribor.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Kidričevski Talum beleži v lanskem letu padec prihodkov

Talum je v lanskem letu ustvaril 344 milijonov evrov prihodkov, kar je za 23 % manj kot v letu 2022. Padec prihodkov pripisujejo predvsem...

Več podobnih novic

Skip to content