spot_img

Šest milijonov ladjic v spomin na grozote

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Skoraj deset let po izjemno odmevni akciji izdelave papirnatih ladjic, je mariborski učitelj zgodovine in humanitarec Boris Krabonja začutil, da je pravi čas za ponovitev omenjene akcije. Čeprav v šolskem letu 2013/2014 akcija ni dosegla cilja v obliki 6 milijonov izdelanih ladjic, je takrat vseeno dosegla svoj namen. Boris Krabonja verjame, da je cilj letos mogoče doseči, hkrati pa poudarja, da gre pri akciji več kot zgolj za lov na to skoraj nepredstavljivo številko.

Prva akcija zgibanja papirnatih ladjic se je pričela leta 2013, ko je odmevnost akcije profesorja Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor kar nekoliko presenetila. Slabih deset let kasneje sje v začetku meseca septembra zgibanje ladjic znova steklo.

Cilj, da bi izdelali 6 milijonov ladjic takrat ni bil dosežen, izdelali so jih slabo polovico. In čeprav cilj ni bil dosežen, je bilo morda prav tem skrito pravo sporočilo akcije.

Odziv na akcijo je tudi letos velik. K sodelovanju so se že priključile številne osnovne šole, sodelujejo dijaki in varovanci domov starejših. Ti bodo ladjice lahko zgibali vse do Dneva Evrope, 9. maja prihodnje leto. Takrat bo v sodelovanju s študenti arhitekture in gradbeništva iz ladjic nastala umetniška inštalacija.

Izdelane papirnate ladjice lahko sicer dostavite ali pošljete na Srednjo ekonomsko šoli in gimnazijo Maribor.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img