Na Pomurskem sejmu so pripravljeni, da po lanskoletnem spletnem sejmu Agra, letos ponovno pripravijo sejem v tradicionalni obliki. Načrtovanje tako velikega dogodka traja dlje časa, zato nekaj negotovosti pred avgustovskim sejmom vseeno ostaja. A v Gornji Radgoni zagotavljajo, da bodo storili vse za uspešno in varno organizacijo tradicionalnega sejma.

Epidemija koronavirusa je v lanskem letu organizatorjem sejma Agra dodobra prekrižala načrte. V želji da bi poskusili rešiti, kar se je rešiti dalo, so organizirali spletno različico sejma, ki je pritegnila veliko pozornosti, a prave sejemske izkušnje vseeno ni ponudila.
Odpovedi sejemskih dogodkov v živo so močno oklestile prihodke družbe Pomurski sejem. Izpad prihodkov je bil namreč kar 91 odstoten.
Leto 2020 je bilo torej za radgonske sejmarje izjemno zahtevno, a jih optimizem ni zapustil. Verjamejo, da bodo letos lahko organizirali sejem v obliki, ki so je vajeni obiskovalci in in razstavljalci.

Ob sejmu Agra v Gornji Radgoni letos načrtujejo tudi sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja Sobra. A načrtovanje tako velikih dogodkov v teh časih ni enostavno.

Da si tudi razstavljalci želijo ponovnega zagona sejemske dejavnosti sicer pričajo tudi podatki o udeležbi na letošnji Agri. Več kot polovica stalnih razstavljalcev je svojo udeležbo že napovedala.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here