Na Osnovni šoli Janka Glazerja v Rušah se lahko že tretje leto zapored pohvalijo z nazivom Junaki našega časa. Naziv pridobijo izobraževalni zavodi, ki načrtno razvijajo prostovoljstvo učencev in dijakov ter zagotavljajo strokovno mentorstvo in koordinacijo dela mladih prostovoljcev. Mladi ruški prostovoljci so se tudi v lanskem nenavadnem letu izkazali s številnimi projekti in si pridobili še posebno priznanje.

Čeprav velja, da je določeno priznanje lažje pridobiti, kot obdržati, so ruški osnovnošolci s svojimi mentorji dokazali, da dobro delo nikoli ne ostane neopaženo. Tako so letos ne samo obnovili naziv Junakov našega časa, pač pa so za svojo angažiranost dobili posebno priznanje.

In čeprav je bilo minulo šolsko leto precej neobičajno, na Osnovni šoli Janka Glazerja tega niso vzeli kot izgovor, pač pa kot izziv, da so naredili še nekaj več.
Ker je epidemija morda celo najbolj prizadela starejše, so se ruški osnovnošolci odločili, da jim olajšajo najtežje trenutke osamljenosti. Rodil se je projekt, ki je nagovoril prav to stisko starejših.

Tovrstni projekti ne koristijo samo prejemnikom prostovoljne pomoči. V ruški osnovni šoli si namreč želijo, da bi njihovi učenci poleg znanja razvijali tudi empatijo. Motivacije za delati dobro v Rušah ne bo zmanjkalo.