Se pripravlja nov val migrantov?

Slika je simbolična; Vir: Pixabay

 

Kot je napovedal turški predsednik Recep Erdogan bo Turčija migrantom odprla vrata proti Evropi. Po njegovih besedah en zmorejo več pritiska migrantov, Evropska Unija pa v tem času ni našla ustrezne rešitve problema, zato časa zmanjkuje. V Grčiji so namige, da se soočajo s prihodom velikega števila migrantov že potrdili, poročajo pa tudi o večjih spopadih pri preprečevanju vstopa okoli 4.000 migrantov, ki so želeli priti v državo. Poostrene ukrepe na mejah so napovedali tudi v Bolgariji in na Madžarskem.

Slovenska policija naj bi sproti spremljali dogajanje na meji in si z drugimi državami izmenjevali informacije. Tako se lahko prilagodijo spreminjajočim razmeram. Z notranjega ministrstva zatrjujejo, da razmere na področju nezakonitih migracij v Turčiji in celotni regiji spremljajo in da so v rednih stikih ter si izmenjujejo informacije s sosednjimi državami, državami v regiji in tudi na ravni Evropske unije. Poudarili so tudi, da policija razmere na področju nezakonitih migracij obvladuje.

Napoved Turčije pomeni, da bi lahko bilo proti Evropi namenjenih čez 3 milijone migrantov, ki jih je turška država do sedaj zadrževala.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj