Vodstvo mariborske občine je napovedalo, da bo več občinskih sredstev namenilo Krajevni skupnosti Malečnik Ruperče, ki je v zadnjih letih veljalo za dokaj degradirano območje. V Krajevni skupnosti večja finančna vlaganj pozdravljajo z optimizmom, saj bo v prihodnjih letih izpeljanih kar nekaj projektov, med drugim dodatne kolesarske povezave in sanacija povsem dotrajanega Malečniškega mostu.

V KS Malečnik Ruperče se v letu 2021 po dolgih letih pomanjkanja investicij lahko nadejajo obuditve izpeljave projektov, poleg komunalne infrastrurkture, MOM namreč na tem območju načrtuje tudi razvojnih investicij.

V zadnjem času je v porastu interesa tudi nakup e-koles, ki v takšni konfiguraciji terena, kot je v Malečniku, pridejo zelo prav. Tudi ostalim kolesarjem pa območje ponuja številne kolesarske povezave v stiku z naravo.

Župan MOM Saša Arsenovič je napovedal pristop k dokončni ureditvi dotrajanega Malečniškega mostu, v sklopu katerega načrtujejo tudi eno dodatno investicijo, ki bo verjetno podražila celoten projekt, a hkrati zagotovila dodatne poti za pešce in kolesarje.
V KS so za enkrat veliko bolj zadovoljni z načrti, v primerjavi z prejšnjimi vodstvi mariborske občine, a so klub temu glede obljub previdni. Slednjih je bilo po navedbah predsednika KS Malečnik Ruperče Jožefa Škofa v zadnjih letih veliko, a le malo so jih pristojni dejansko realizirali.

Malečnik sicer velja za tretjo največjo lokalno skupnost v mestu, po številu prebivalcev pa med manjše, kar je posledica razpršene poselitve, glede na konfiguracijo terena oz. hribovitih predelov, kar pomeni nujnost zagotovitve višjih občinskih sredstev za potrebe gradbenih del.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj