spot_img

Še drugi rebalans proračuna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občinski svetniki Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah so v četrtek na 12. redni seji občinskega sveta potrdili še drugi rebalans letošnjega občinskega proračuna. Razlog za drugi rebalans je povišanje prihodkov iz naslova povprečnine, saj se je na podlagi Zakona o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic COVID-19, povprečnina iz 589,11€ povišala na 623,96€, s tem pa je občina dobila dodatnih 91,849€.

Občina je tako skladno z dvigom povprečnine novelirala deleže povratnih in nepovratnih sredstev za sofinanciranje investicij v letih 2020 in 2021. Ob tem so, zaradi odstopa od projekta Zgodnje gibanje – aktivno staranje, iz proračuna izločili prihodke in odhodke za ta projekt. Izločeni so bili tudi prihodki ter korigirani prihodki za projekt Kolesarske povezave na območju ORP Slovenskih goric.

Omenjeno je zahtevalo uskladitev prihodkovne in odhodkovne strani proračuna. Z rebalansom se tako znižujejo prihodki za 3,50% in odhodki za 3,13%. 

Ob tem so svetniki potrdili spremembe in dopolnitve odloka o občinskem prostorskem načrtu, odlok o kategorizaciji občinskih cest in o nepremičnih kulturnih spomenikih.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img