Se bodo Vijoličasti maščevali Sežancem?

NK Maribor se bo v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije na stadionu Rajka Štolfe pomeril z Taborom iz Sežane. Ena od poglavitnih prednosti Sežančanov je ozko igrišče in uigrana strnjena obramba, na kar bodo morali biti vijoličasti še posebej pozorni. V nasprotnem primeru bi se jim lahko, tako kot v lanski sezoni, pripetil vnovičen spodrsljaj.

NK Maribor bo v sklopu 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije gostoval pri Taboru iz Sežane, ki je v lanski sezoni kar dvakrat pravzaprav ponižal Mariborčane z identičnima rezultatoma 4-1. V klubu pa so odločeni, da prekinejo negativen trend rezultatov proti Taboru, saj se prvenstvo dobiva prav na takšnih t.i. »manjših« tekmah.

Nogometaš, ki je v zadnjih dveh tekmah pustil zelo pozitiven vtis je Jasmin Mešanović, ki je na tekmah proti Bravu in Celju dosegel dva zadetka in dal trenerju jasen znak, da je njegovo primarno mesto centralni in ne krilni napadalec.

Ena poglavitnih prednosti Tabora je zagotovo ozko igrišče na stadionu Rajka Štolfe, saj lahko poleg tega z strnjeno obrambo nasprotniku povzorčajo velike težave. To so definitivno potrdili v lanski sezoni, saj so bili 3 najboljša domačinska ekipa lige.

NK Maribor bo torej v Sežani na določeni preizkušnji, še posebej ob dejstvu, da je v lanski sezoni kar 18 točk izgubil proti trem najslabšim ekipam lige. Zmage nad nasprotniki, kot je Sežana, bi sicer morale biti zgolj rutina, a v praksi temu že dolgo ni več tako. Ne glede na vse vijoličasti odhajajo na gostovanje z željo po zmagi in predvsem s težnjo po konstantnem nabiranju točk proti slabše rangiranim moštvom, saj navsezadnje vsaka tekma šteje tri točke, ironično najtežje pa jih je osvojiti takrat, ko ti jih praktično celotna nogometna javnost »vpiše« že pred samo tekmo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj