Občina Benedikt let 2020 zaključuje z uspešnim delovanjem na investicijskem področju, saj so vse načrtovane projekte realizirali, z izjemo sanacije plazu na Spodnji Ročici.

Sofinanciranje zanj so že pridobili od ministrstva za okolje in prostor, na občini pa so po sprejetju proračuna že sestavili skupek investicij, ki jih bodo izpeljali v prihodnjem letu.

V občini Benedikt so, kljub pandemiji novega koronavirusa, ki je ohromil praktično celotno družbo, izpeljali skoraj vse začrtane projekte, razen sanacijo plazu v Spodnji Ročici, saj so sofinancerstvo s strani ministrstva za okolje in prostor pridobili šele proti koncu leta, zato se je realizacija tega projekta prestavila v naslednje leto.

Na občini pa so v iztekajočem se letu, poleg lokalnih investicij, načrtovali tudi projekte evropske ravni, ki bi po zagotovilih župana Milana Repiča pozitivno vplivali na še dodaten razvoj občine in okoliške regije, a je koronakriza enega izmed pomembnejših preprečila.

Benedikt pa je ena izmed občin, ki sodeluje pri regijskem projektu Kolesarke, pristojni se zato že nadejajo, čim prejšnjih rešitev administrativnih preprek in si želijo ta projekt izpeljati še v obstoječi finančni perspektivi.

Župan se v prihodnjem letu nadeja veliko bolj utečenega sistema delovanja, ki so ga poznali pred pojavom covida-19, ob tem je izpostavil tudi projekte, ki so med prioritetami proračuna za leto 2021.

Želja vseh pa je, da se zdravstvena kriza čim prej konča, tako da bi lahko župan z njegovo ekipo nemoteno nadaljeval z izpeljavo projektov, ob tem pa ne skriva, da je želja, se čim bolj približati 100 odstotni realizaciji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj