Sanacija Kulturnega doma Pekre

0
16

V krajevni skupnosti Pekre bo Mestna občina Maribor pristopila k sanaciji glavnega prireditvenega prostora, Kulturnega doma Pekre. Gre za objekt, ki je bil pred leti neustrezno saniran, zato občinski funkcionarji že snujejo načrte za obuditev nekdanjega sijaja te stavbe. Poleg tega pa se v Pekrah srečujejo z komunalno problematiko, predvsem v Frankovi grabi, kjer še ni v celoti vzpostavljeno kanalizacijsko omrežje.

Osrednji prostor za druženje lokalnega prebivalstva v Pekrah predstavlja Kulturni dom, ki je bil pred desetletjem saniran. Težave z infrastrukturo objekta pa kljub temu niso bile rešene, saj izvedba dela ni bila v skladu z gradbenimi standardi.

Kulturni dom Pekre, kjer že več let potekajo izjemno popularne predstave domačega Kulturnega društva Pekre-Limbuš, ki jih med drugim režira Tone Partljič, kot tudi Festival komedije, daje majhnemu kraju izjemno kulturno težo. Hkrati pa avla kulturnega doma, kot prvo doživetje obiskovalcev tega hrama kulture vsekakor ne odraža tega, kar bi lahko.

Veliko bolj pereči problem pa je manjkajoč del kanalizacije v Frankovi grabi, kjer je prišlo do lastniških zapletov. KS je na splošno sicer dobro pokrita z kanalizacijskim omrežjem.
Na prvi pogled se sicer zdi, da v Pekrah številnih projektov ni v načrtu, so pa le-ti maloštevilni ključni za dodaten razvoj pod mariborskim Pohorjem lociranega območja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here