V krajevni skupnosti Malečnik Ruperče si že dolga leta prizadevajo za rekonstrukcijo dotrajane ceste skozi naselje Trčova. Od prvih idej o sanaciji te cestne povezave mineva že več kot 12 let, v vmesnem času pa Mestna občina Maribor še naprej ni v celoti rekonstruirala tega degradiranega območja. Po besedah Andreja Stramliča iz krajevne skupnosti pa se stvari v zadnjem času premikajo na bolje, saj bo do realizacije dolgo pričakovanega projekta prišlo še letos.

KS Malečnik po površini spada med eno največjih v MOM, kar se odraža tudi na dolžini občinskih cest, ki so v nekaterih predelih v zelo slabem stanju. Ena izmed večjih problematik je cesta skozi naselje Trčova, ki absolutno ne zadošča minimalnim standardom današnjega časa. Lokalna skupnost se že od leta 2009 prizadeva za čim prejšnjo rekonstrukcijo, a se zadeve premikajo prepočasi.

V lanskem letu so zaključili 4 a etapo, za 4 b etapo pa so zagotovljena sredstva v proračunu MOM. Lokalna skupnost bi z realizacijo pridobila veliko, poleg celovite sanacije ceste pa bi se izgradil tudi manjkajoči del kanalizacije. Tako, da bi šlo za multiplikativne učinke na več ravneh. Ob tem so že zbrali tudi soglasja krajanov za rekonstrukcijo te degradirane ceste.

Do realizacije 4b faze bi lahko, če ne bo administrativnih zapletov z pritožbami, prišlo še letos. Medtem, ko je zadnja 5 faza ceste, ki vodi vse do odlagališča odpadkov v Metavi dolgoročen in zaenkrat še gradbeno nedorečen projekt.

Krajani pozdravljajo odločitev občine k dokončni rešitvi cestne infrastrukture v Trčovi. V KS Malečnik pa pričakujejo tudi preboj na drugih področjih, predvsem kar se tiče rekonstrukcije državne ceste Malečnik- Lenart in izgradnje multifunkcionalnega športnega centra v središču Malečnika.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj