spot_img

Sanacija ceste skozi trško jedro se zamika

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Lovrenc na Pohorju trenutno potekajo zaključna gradbena dela v sklopu projekta rekonstrukcije ceste skozi Trško jedro. Investicija bi naj bila realizirana do konca meseca junija, a je izvajalec gradbenih del Cestno podjetje Ptuj zaprosilo za odlog roka za dokončanje del, in sicer na mesec september.

Na celotni trasi gradnje od spodnjega trgovine Mercator do pokopališča so večino gradbenih del že opravili, sledi le še zagotovitev ustreznega odvajanja meteornih in odpadnih vod, ter priključitev na vodovodnega omrežja na posamezna gospodinjstva. Na občini sicer nimajo uradnih potrdil, da bo projekt dejansko zaključen v mesecu septembru, a kljub temu upajo da bo najpomembnejša investicija zadnjih let realizirana čim prej.

Projekt je sicer ocenjen na 3 milijone evrov, in bo v večini financiran s strani Direkcije RS za infrastrukturo, med tem ko občinski delež znaša 700, tisoč evrov.
Ministrstvo za infrastrukturo je pred časom naznanilo financiranje cestne infrastrukture na področju Pohorja v višini 30 milijonov evrov, tudi v občini Lovrenc na Pohorju se imajo namen prijaviti na javni razpis za pridobitev državnih sredstev za potrebe sanacije najbolj degradiranih cestnih povezav.

Nadaljnje vlaganje v cestno infrastrukturo pa je odvisno predvsem od financiranja državnih oz. evropskih deležnikov. Občina Lovrenc na Pohorju pa bo na področju komunalne infrastrukture sofinancirala še izgradnjo t.i. malih čistilnih naprav, ki bodo namenjene tistim gospodinjstvom izven aglomeracije oz. tam kjer kanalizacije ni možno graditi.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img