spot_img

Sanacija ceste skozi trško jedro se zamika

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Lovrenc na Pohorju trenutno potekajo zaključna gradbena dela v sklopu projekta rekonstrukcije ceste skozi Trško jedro. Investicija bi naj bila realizirana do konca meseca junija, a je izvajalec gradbenih del Cestno podjetje Ptuj zaprosilo za odlog roka za dokončanje del, in sicer na mesec september.

Na celotni trasi gradnje od spodnjega trgovine Mercator do pokopališča so večino gradbenih del že opravili, sledi le še zagotovitev ustreznega odvajanja meteornih in odpadnih vod, ter priključitev na vodovodnega omrežja na posamezna gospodinjstva. Na občini sicer nimajo uradnih potrdil, da bo projekt dejansko zaključen v mesecu septembru, a kljub temu upajo da bo najpomembnejša investicija zadnjih let realizirana čim prej.

Projekt je sicer ocenjen na 3 milijone evrov, in bo v večini financiran s strani Direkcije RS za infrastrukturo, med tem ko občinski delež znaša 700, tisoč evrov.
Ministrstvo za infrastrukturo je pred časom naznanilo financiranje cestne infrastrukture na področju Pohorja v višini 30 milijonov evrov, tudi v občini Lovrenc na Pohorju se imajo namen prijaviti na javni razpis za pridobitev državnih sredstev za potrebe sanacije najbolj degradiranih cestnih povezav.

Nadaljnje vlaganje v cestno infrastrukturo pa je odvisno predvsem od financiranja državnih oz. evropskih deležnikov. Občina Lovrenc na Pohorju pa bo na področju komunalne infrastrukture sofinancirala še izgradnjo t.i. malih čistilnih naprav, ki bodo namenjene tistim gospodinjstvom izven aglomeracije oz. tam kjer kanalizacije ni možno graditi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img