spot_img

S prenovljeno tržnico do novih vsebin

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Lenart se končuje prva faza prenove osrednje tržnice imenovana Ovtarjev plac. Z novo modernejšo podobo in obogateno ponudbo bo pritegnila različne ciljne skupine. Projekt je vreden 120 tisoč evrov, ki se bo razdelil na dve fazi. Stroške izgradnje pa sta si polovično razdelili občina Lenart in Republika Slovenija v sklopu Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Na občini Lenart so začeli s projektom Ovtarjev plac – 1 faza podati novo vsebino današnjemu tržnemu mestu tako z novo podobo in dostopi, kot z vsebino, ki bo dodatno obogatila ponudbo in pritegnila ciljne skupine.

Ker gre za obsežnejši projekt so so na občini odločili, da ga razdelijo v dve fazi, vsaka je vredna približno 60 tisoč evrov. 50 odstotkov vrednosti investicije predstavljajo nepovratna evropska sredstva, ostalo polovico pa je občina zagotovila iz lastnih sredstev.

V sklopu obnove tržnice pa bodo na novo prerazporejena tržna mesta na samem platoju.

Vzpostavljene bodo tudi možnosti za kreiranje novih programov, ki bodo na eni strani spodbujali  kulturo, ohranjanje kulturne dediščine, zdrav življenjski slog in telesno aktivnost, na drugi strani pa bo urejen primeren prostor  za organizacijo manjših prireditev.

V nadaljevanju realizacije prenove lenarške tržnice je predvidena tudi nabava opreme, drobnega materiala in promocijskega materiala, vse z namenom, da projekt Ovtarjev plac zaživi skozi edukativne turistične, kulturne in druge dogodke.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:03:38

Nujna širitev osnovne šole

Na OŠ Dušana Flisa v Hočah izvajajo obnovitvena dela, pa tudi dozidavo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img