spot_img

S precepljenostjo do boljših pogojev dela

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ob zaostrovanju epidemioloških razmer v državi je cepljenje eden od načinov za zaščito zdravja, pa tudi nemoteno delovanje številnih podjetij. Skladno z nacionalno strategijo cepljenja proti Covid-19, se je v Sloveniji intenzivneje pričelo izvajati tudi cepljenje zaposlenih v gospodarski dejavnosti.

V gospodarstvu pozdravljajo sistematično cepljenje zaposlenih, saj si med drugim obetajo, da se bodo z zadostno precepljenostjo populacije in obvladovanjem epidemije izboljšali pogoji za delo.

Na podlagi dogovora članic Gospodarske zbornice Slovenije z NIJZ se tudi na terenu z mobilnimi enotami izvaja cepljenje zaposlenih v gospodarstvu.Na cepljenje se lahko prijavijo vsi zaposleni, pogodbeni partnerji, s.p-ji, s katerimi sodelujete, pogodbeni delavci iz tujine, ki imajo v Sloveniji začasno ali stalno bivališče, in študenti, ki so starejši od 18 let. Toda ali bodo v primeru slabega odziva delodajalce doletele sankcije za zdaj še ni znano.

Veliko govora je bilo tudi o omejevanju subvencij v primeru, če delodajalec ne zagotovi vsaj 75-odstotkov precepljene delovne sile, a konkretno se o možnosti obveznega cepljenja gospodarstvo ne izreka, cepljenje spodbujajo, a večinoma brez nagrad in prostih dni.
Po mnenju direktorice Štajerske gospodarske zbornice je potrebno zagotoviti čim večjo precepljenost, saj lahko ob zagotovitvi tri četrtine precepljenih, družba normalno funkcionira.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img